INSPIRATION

Pilkorgens historia

Pilkorgens historia

Historien om pilkorgen, även känd som picknickkorgen, sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ursprunget till pilkorgen kan spåras tillbaka till de tidiga åren av picknickkulturen och dess popularitet som social aktivitet. Här är en översikt över pilkorgens historia:

Antiken: Tanken på att ha utomhusmåltider har gamla rötter och kan spåras tillbaka till antiken. Människor har länge njutit av att äta och umgås utomhus. I forntida civilisationer, som romarna och grekerna, förekom picknickliknande måltider under festivaler och speciella tillfällen. De använde sig av korgar, korgliknande behållare eller tyg för att transportera mat och dryck till platser för utomhusmåltider.

1700-talet: Under 1700-talet i England började det utvecklas en ökad intresse för utomhusmåltider och picknicks bland den engelska över- och medelklassen. Picknicks blev populära för sociala tillställningar, trädgårdsfester och utflykter på landsbygden. Vid den här tiden började man använda de första specialdesignade korgarna för att transportera mat, bestick och andra nödvändigheter för picknicken.

1800-talet: Under 1800-talet blev picknicks en etablerad social aktivitet bland de välbärgade i Europa och USA. Medelklassen började också delta i picknickkulturen, och picknickarna blev mer organiserade och sofistikerade. Pilkorgar tillverkades nu av olika material som pil, trä, rotting eller tyg. De hade fack och fackverk för att organisera maten och tillhörande tillbehör.

1900-talet: Pilkorgen blev alltmer populär under 1900-talet, särskilt efter andra världskriget. Massproduktion och nya material gjorde picknickkorgar mer tillgängliga för allmänheten. Plast, nylon och andra moderna material ersatte ibland de traditionella korgarna, vilket gjorde dem mer lättviktiga och lätta att rengöra.

Kanske gör pilkorgen comeback igen? Man kan till och med se bevarade korgar som till och med är över 100 år gamla. Det kan man hållbara produkter.
KORGAR - INREDNING (carlshaga.se)

Idag: Pilkorgen är fortsatt en populär accessoar för picknicker, utflykter, strandbesök och andra utomhusaktiviteter. De finns i olika storlekar, former och material, och många moderna pilkorgar har isolerade fack för att hålla maten varm eller kall. Designen har utvecklats för att möta dagens behov och livsstil, men de behåller fortfarande den nostalgiska charmen som förknippas med picknickkulturen.

Pilkorgen en lång och intressant historia som sträcker sig tillbaka i tiden. Från dess beskedliga början som en enkel behållare för att transportera mat till dagens mer mångsidiga och moderna design, har pilkorgen blivit en symbol för utomhusnöjen och gemenskap.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in