SEKELSKIFTESTRÄDGÅRDKarin Larsson, hustru till den berömda konstnären Carl Larsson, var en passionerad trädgårdsentusiast och en central figur i skapandet av den ikoniska Sundbornsträdgården. Karin Larsson var inte bara en konstnär i sitt eget rätt, utan också en skicklig trädgårdsmästare vars kärlek till blommor och växter genomsyrade hela hemmet och trädgården på Sundborns gård.

Hon betraktade trädgården som en förlängning av sitt konstnärskap och lät sin kreativitet flöda fritt när hon planerade och skapade blomsterarrangemang och grönskande miljöer. Med sin noggranna öga för färg och komposition skapade hon harmoniska och idylliska trädgårdsmiljöer som blev en ständig inspirationskälla för hennes make, Carl Larsson.

Karin Larsson var känd för att integrera traditionella svenska trädgårdselement med moderna idéer och tekniker. Hon använde sig av formella rabatter, romantiska rosenträdgårdar och pittoreska pergolor för att skapa en mångfacetterad och charmig trädgård som speglade hennes personlighet och smak.

Utöver sitt arbete i trädgården, delade Karin Larsson också generöst med sig av sin kunskap genom att skriva artiklar och böcker om trädgårdsskötsel och blomsterarrangemang. Hennes inflytande sträckte sig långt utanför Sundborns gård, och hennes trädgårdsidéer inspirerade trädgårdsälskare över hela Sverige och långt bortom landets gränser.

Karin Larssons passion för trädgården och dess skönhet levde vidare i hennes arbete och arv, och Sundbornsträdgården förblir än idag en levande hyllning till hennes talang och dedikation till trädgårdskonst.Filtrera nedan:
HANDRENSJÄRN GARDENMIND
249 kr
Köp
HANDSPADE MAXI GARDENMIND
249 kr
Köp
HANDKULTIVATOR MAXI GARDENMIND
249 kr
Köp
SPETSSPADE GARDENMIND
GARDEN MIND
895 kr
Köp
SPADE MAXI ROSTFRI GARDENMIND
895 kr
Köp
GREP DAM ROSTFRI GARDENMIND
895 kr
Köp
GREP HERR ROSTFRI GARDENMIND
895 kr
Köp
KULTIVATOR GARDENMIND
GARDEN MIND
598 kr
Köp
PLATTRENSJÄRN GARDENMIND
598 kr
Köp
Logga in