TORKSTÄLLNING &TVÄTTKORGAR


          GAMMALDAGS FINA TVÄTTKORGAR OCH TORKSTÄLLNINGAR HOS CARLSHAGA

Gammeldags tvättkorg/mangelkorg, av samma typ som användes hade runt sekelskiftet. Man kan också se den i filmerna om Astrid Lindgrens Madicken. Väldigt härlig att använda när man vill hänga upp sina tvätt på tork utomhus! Men kan förstås även användas inomhus förstås.Tillverkad i Polen för hand och varje exemplar är därför unikt.

Korgtillverkning är ett av världens äldsta hantverk. De äldsta spåren av korgar hittar vi från den yngre stenåldern. Då handlar det om korgar som lämnat avtryck i lera, snarare än föremål. Korgen är ett av de mest ursprungliga hjälpmedlen för transport och förvaring som människan känner till. De är fortfarande viktiga i människors vardag.

Korgens roll har förändrats över tiden. Från att ha varit lika självklar som dagens plast- eller papperskassar har den fått en något mer tillbakadragen och mer exklusiv plats i det dagliga livet. Men korgen har inte spelat ut sin roll. I de flesta hem finns tvättkorgar, papperskorgar, brödkorgar, svampkorgar, vedkorgar, trädgårdskorgar, för att bara nämna några. Nu är det dags att börja använda dom fina gammaldags korgarna igen precis som man gjorde runt sekelskiftet. Istället för att använda plastkassar som inte är speciellt vackra och heller inte bra för miljön. Att investera i en gammaldags korg som kan hålla hur länge som helst om man är rädd om den. Det finns ännu idag gamla korgar att köpa på antikhandlare som har över 100 år på nacken. Det kallar vi hållbarhet!

Filtrera nedan:
VÄGGKORG
Korg
199 kr
Köp
MATTPISKA I ROTTING
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
99 kr
Köp
2335CARLSHAGA TORKSTÄLLNING SARA VIT IHOPFÄLLBAR
2595 kr
Köp
MARKFÄSTE FÖR TORKSTÄLLNING
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
775 kr
Köp
TORKSTÄLLNING EMMA OMÅLAD CARLSHAGA EXKL: MARKFÄSTE
3215 kr
Köp
Logga in