SEKELSKIFTESHYLLOR    CARLSHAGA SEKELSKIFTES HYLLOR I CARL LARSSON-STIL

Hyllorna är inspirerade av vad man kallar för Carl Larsson-stilen. som hade stor betydelse för de nya hemidealen. 1899 kom den första bilderboken "Ett hem" som gick ut i stora upplagor. Här mötte samtiden den nya hem idealen i lockande hemtrevliga bilder med ljusa väggar, trasmattor på skurgolven, målade eller betsade möbler. Hyllorna finns i två utförande en hög modell och en låg modell. 

Sundborn står för en av de allra starkaste förebilderna till ett stilfullt hem. Tankar om vad som är god smak och vad som kännetecknar ett lyckat hem. Konstnärsparet Karin och Carl Larsson var superkändisar och dåtidens influenser för sin tid.  De hade mänga gäster både svenska och utländska som kom för att besöka dem i deras unika konstnärshem, ett av Sveriges mest omtalade. Deras hem, Lilla Hyttnäs i Sundborn, utanför Falun är väl värt ett besök och inspirerar än idag.
Det Larssonska hemmet låg helt rätt i sin tid, i brytningstiden mellan det gamla med tunga textilier, ett överanvändande av ornament och mörk murrighet och det ljusa, rena. Arbetarklassen uppmanades, med Ellen Key i spetsen, att värna om det vackra omkring sig för att öka livsglädje och välbefinnande.
Filtrera nedan:
TALLRIKSHYLLA PÄRLGRÅ  ALVA CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
3900 kr
Köp
TALLRIKSHYLLA VIT  ALVA CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
3900 kr
Köp
SEKELSKIFTESHYLLA  VIT MÄRTA  HÖG CARLSHAGA
10695 kr
Köp
 SEKELSKIFTESHYLLA MÄRTA VIT LÅG CARLSHAGA
7995 kr
Köp
VITRINSKÅP SELMA PÄRLGRÅ CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
0 kr
TALLRIKSHYLLA VETEGRÅ  ALVA CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
3900 kr
Köp
VITRINSKÅP SELMA VITT CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
0 kr
Logga in