INSPIRATION

Blombord eller blomsterbord

Ett "blombord" från sekelskiftet hänvisar troligtvis till ett föremål eller en möbel som användes under början av 1900-talet. "Blombord" kan översättas till "blomsterbord" på svenska och syftar på ett mindre bord som var avsett att placera blommor eller dekorationer på. Under sekelskiftet (cirka 1890-1920) var detta en tid av förändringar och övergång mellan olika stilperioder, och möbler och inredning återspeglade ofta dessa förändringar.

Blomsterbord från sekelskiftet var vanligtvis små, eleganta bord med dekorativa detaljer. De kunde vara tillverkade av trä eller en kombination av trä och metall, och deras design kunde variera från enkla till mer utsmyckade stilar beroende på tidens mode och smak.

Dessa bord var inte bara funktionella utan också estetiskt tilltalande, och de användes för att visa upp blommor och andra dekorationer i hemmen. De var en del av det bredare spektrumet av möbler och dekorativa föremål som användes under sekelskiftet, och de återspeglade den övergångsperioden mellan tidigare historiska stilar och de mer moderna och enkla stilarna som skulle komma senare.

Om du är intresserad av att köpa, sälja eller värdera ett blomsterbord från sekelskiftet, rekommenderas att man kontaktar antikhandlare, auktionshus eller inredningsexperter med specialisering på äldre möbler och inredning. Carlshaga har tagit fram en ny serie med möbler i sekelskiftesstil med flera modeller av blomsterbord, blombord och piedestaler. Hemsida www.carlshaga.se 

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in