KVALITETS- OCH MILJÖLÖFTE

Carlshagas mission är bidra till ett mer hållbart samhälle genom att formge och tillverka möbler med lång livslängd, som kan vårdas och användas i generationer.

Vi har all vår tillverkning i Sverige, främst i Skaraborg där vi arbetar i vårt eget gårdssnickeri och med lokala underleverantörer.

Vi har valt att arbeta med svensk björk och furu, träslag som stämmer överens med Carlshagas formspråk och som vi har gott om i Sverige. Målet är att ta virke från trakten, för att hålla ner behovet av långa transporter och även ha full kontroll på tillverkningsprocessen.

Vi använder svensk kalksten, svenskt linnetyg, svensk linoljefärg och svensk såpa


Vi har mycket höga kvalitetskrav och använder det traditionella finsnickeriets beprövade konstruktioner och sammansättningar. Vi nyttjar modern teknik, men håller hantverkskänslan högt vilket innebär att många moment alltid sker för hand.

MÄRKNING & SIGNERING

Vi signerar varje möbel för att kunna försäkra våra kunder om att vi har gjort ett fullgott hantverksarbete. Signeringen består av en brännstämpel som placeras diskret på undersidan av möblerna, där den lämnar ett spårbart avtryck till eftervärlden.
Logga in