INSPIRATION

Gammaldags ribbade trädgårdsmöbler från sekelskiftet

Gammaldags ribbade trädgårdsmöbler från sekelskiftet

Gammaldags ribbade trämöbler som fanns runt sekelskiftet var vanliga under den tidiga 1900-talet, särskilt under jugend- och arts and crafts-eran. Dessa möbler var kända för sin enkla men eleganta design och tillverkades ofta av massivt trä som kärnfuru.

Trämöblerna hade vanligtvis en ribbad eller spårad yta, vilket gav en intressant textur och visuell effekt. Ribborna kunde vara horisontella eller vertikala och användes för att skapa mönster eller betona linjer på möbeln.

De vanligaste möblerna med ribbade detaljer var stolar, bord, byråer, skåp och sängar. Stolarna hade ofta ribbade ryggstöd och säten, och även tillhörande fina bord. Dessa möbler var ofta handgjorda och hade en hög kvalitet i både konstruktion och utförande.

Ribbade trämöbler från sekelskiftet hade en tidstypisk stil med inslag av naturliga former och enkelhet i designen. De var populära i både herrgårdar och mer välbärgade hem, och idag kan de vara eftertraktade antikviteter eller samlarobjekt för dem som uppskattar den historiska estetiken och hantverket.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in