INSPIRATION

Hållbara produkter i din vardag

Hållbara produkter i din vardag

Hållbara kroppsprodukter
Utan kemiska tillsatser är ett alternativ för dem som vill använda naturliga och miljövänliga produkter för sin kroppsvård. Här är några exempel på sådana produkter:

Ekologisk tvål: Välj ekologiska tvålar som är tillverkade av naturliga ingredienser, såsom vegetabiliska oljor och eteriska oljor. Undvik tvålar som innehåller syntetiska doftämnen, färgämnen eller konstgjorda konserveringsmedel.

Naturliga kroppsoljor: Använd kroppsoljor som är tillverkade av ekologiska och kallpressade vegetabiliska oljor, som exempelvis jojobaolja, mandelolja eller kokosolja. Dessa oljor kan användas för att återfukta och mjukgöra huden utan att tillsätta onödiga kemikalier.

Ekologiska body lotions: Välj ekologiska body lotions som är fria från syntetiska parfymämnen, parabener och sulfater. Let efter produkter som innehåller naturliga ingredienser som sheasmör, kakaosmör eller aloe vera för att återfukta och vårda huden.

Naturlig deodorant: Undvik deodoranter som innehåller aluminium, parabener och syntetiska doftämnen. Istället kan du välja naturliga deodoranter som använder naturliga antibakteriella ingredienser, såsom bikarbonat, kokosolja och eteriska oljor, för att hålla underarmarna fräscha.

Ekologiskt schampo och balsam: Välj ekologiska schampon och balsam som är fria från sulfater, parabener och syntetiska doftämnen. Naturliga ingredienser som aloe vera, rosmarin och lavendel kan vara skonsamma mot håret och hårbotten samtidigt som de rengör och vårdar.

Naturlig tandkräm: Undvik tandkrämer som innehåller fluorider, konstgjorda sötningsmedel och syntetiska konserveringsmedel. Välj istället naturliga tandkrämer som använder naturliga ingredienser, såsom bikarbonat, tea tree olja och pepparmynta, för att rengöra och fräscha upp din munhåla.

Det är viktigt att läsa ingredienslistor noggrant och göra din egen forskning för att hitta produkter som passar dina preferenser och behov. Certifieringar som "ekologiskt" eller "naturligt" kan vara till hjälp för att identifiera produkter som följer strikta standarder för hållbarhet och naturlighet.

Hållbara städprodukter

Att använda hållbara städprodukter är ett bra sätt att minska användningen av kemikalier och påverkan på miljön. Här är några exempel på hållbara städprodukter:

Naturlig allrengöring: Använd allrengöring som är tillverkad av naturliga ingredienser som ättika, citronjuice och bikarbonat. Dessa produkter är effektiva för att rengöra olika ytor, såsom köksbänkar, badrum och golv, utan att använda skadliga kemikalier.

Återanvändbara trasaer och svampar: Istället för engångssvampar och pappershanddukar kan du använda återanvändbara trasaer och svampar till städningen. Välj produkter gjorda av naturliga material, som bomull eller bambu, och tvätta dem regelbundet för att använda dem om och om igen.

Naturliga luftfräschare: Undvik konstgjorda luftfräschare som kan innehålla skadliga kemikalier. Använd istället naturliga alternativ som eteriska oljor eller blomsterbuketter för att ge rummet en fräsch doft.

Återfyllbara städprodukter: Vissa märken erbjuder återfyllbara städprodukter där du kan köpa en hållbar flaska eller behållare och sedan fylla på den med koncentrerade rengöringsmedel. Detta minskar behovet av att köpa nya förpackningar och minskar avfallet.

Mikrofibertrasor: Mikrofibertrasor är effektiva för att städa utan att använda kemikalier. De kan användas torra för att damma eller fuktade för att rengöra ytor. Mikrofibertrasor kan användas om och om igen och är även mer miljövänliga än engångsprodukter.

Ekologiska diskmedel och tvättmedel: Använd diskmedel och tvättmedel som är märkta som ekologiska och fria från skadliga kemikalier.Välj produkter som är nedbrytbara och som kommer i återvinningsbara förpackningar.

Målet är att tänka lite som man gjorde förr runt sekelskiftet. Att bara använda naturliga produkter så mycket som möjligt. Att vara säker på vad det är vi använder dagligen gör så att vi inte får i oss och på oss massa onödiga kemikalier som varken är bra för våra kroppar och för vår  miljö. Att använda linoljesåpa, bikarbonat, ättika precis som på mormor mors tid runt sekelskiftet. Att vara ett med naturen och ta tillvara naturens råmaterial på bästa sätt. Komma bort från alla gifter som vi utsätter oss för dagligen utan att behöva tänka på hur det påverkar vårt mående. Alla dessa kemikalier som vi använder i dag lagras i kroppen och vi får allt svårare att hålla oss friskare.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in