GAMMALDAGS JULBOCK LJUSGRÅ & MÖRKGRÅ i gruppen SEKELSSKIFTES INREDNING / GAMMALDAGS JUL hos Nolgården design AB (50-920-10)
GAMMALDAGS JULBOCK LJUSGRÅ & MÖRKGRÅ
GAMMALDAGS JULBOCK LJUSGRÅ & MÖRKGRÅ

GAMMALDAGS JULBOCK LJUSGRÅ & MÖRKGRÅ

Loklat produkcerad julbock i sekelskiftesstil
Artnr: 50-920-10
445 kr
 
Lägg i kundvagnen
Lägg i önskelistan
Leverans:  3-7 arbetsdagar
 • Produktbeskrivning
 • Skapa en gammaldags jul med julbockar från Carlshaga.Jullbocken är tillverkad i furu och dekormålad med julmotiv. Julbocken finns i flera färger och passar bra ihop med Carlshagas ljusstakar i sekelskiftesstil.

  En gammaldags julbock i trä är en traditionell juldekoration som ofta används i skandinaviska länder. En julbock är vanligtvis en  figur av en getbock, tillverkad av trä, och den används för att dekorera hemmet under julperioden. Julbocken har sina rötter i nordisk folktro och är en symbol för julen.

  Traditionellt sett är julbocken kopplad till julen i Sverige och andra nordiska länder. Enligt folktro ansågs julbocken vara en mytologisk varelse som hjälpte till att övervaka att julfriden och festligheterna förbereddes ordentligt. Med tiden har julbocken blivit en populär juldekoration och finns i olika storlekar och utföranden.

  En gammaldags julbock i trä kan vara handgjord och har ofta detaljerad snideri och traditionell design. Den kan placeras som en dekoration i hemmet, på bordet eller som en del av julkrubban. Att ha en träbock som en del av juldekorationerna kan bidra till en känsla av tradition och koppling till de gamla julritualerna. Det är en vacker och nostalgisk touch som många människor uppskattar under julhelgen.

 • Egenskaper
 • HÖJD: 19,5 CM
  LÄNGD: 18,5 CM
  MATERIAL: FURU
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: -1

Se fler varor

TRÄDGÅRDSSTOL ASTRID PÄRLGRÅ CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
4950 kr
Köp
TRÄDGÅRDSBÄNK ASTRID PÄRLGRÅ 170 CM CARLSHAGA
8945 kr
Köp
TALLRIKSHYLLA PÄRLGRÅ ALVA CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
3900 kr
Köp
PIEDESTAL KARIN PÄRLGRÅ CARLSHAGA
CARLSHAGA SVENSKTILLVERKADE
5595 kr
Köp
Logga in