INSPIRATION

Lokalproducerat virke

Lokalproducerat virke

Carlshagas mål är att använda lokalproducerat virke i alla våra möbler. Med lokalproducerat menas är att virket som kommer från skogar eller skogsområden i närheten av den plats där det används. Genom att använda lokalproducerat virke kan man minska transportavstånden och därmed minska de negativa miljöeffekterna av långa transporter. Det kan också främja den lokala ekonomin genom att stödja skogsbruk och träindustrier i området.
Carlshaga använder bara svenska massiva trämaterial som björk och furu som vi har mycket at här i Sverige. 

Fördelarna med att använda lokalproducerat virke inkluderar:

Miljövänlighet: Genom att minska transportavstånden minskar man också koldioxidutsläppen och den totala miljöpåverkan från transporter. Att använda virke från närliggande skogar minskar behovet av långa transportsträckor och främjar därmed en mer hållbar byggprocess.

Ekonomiska fördelar: Genom att stödja lokal skogsbruk och träindustri kan man bidra till den lokala ekonomin och skapa arbetstillfällen i området. Lokala producenter och entreprenörer kan dra nytta av efterfrågan på lokalproducerat virke, vilket kan ha en positiv inverkan på samhället.

Kvalitet och anpassning: Genom att använda lokalproducerat virke kan man ha bättre kontroll över kvaliteten på materialet. Man kan också anpassa virket efter lokala förhållanden och behov, vilket kan vara särskilt värdefullt för byggnader som är specifika för ett visst område eller klimat.

Bevarande av biologisk mångfald: Genom att främja hållbart skogsbruk och använda lokalproducerat virke kan man bidra till att bevara den biologiska mångfalden i lokala skogar. Genom att stödja ansvarsfullt skogsbruk kan man säkerställa att skogen fortsätter att vara en viktig livsmiljö för olika växt- och djurarter.

Det är dock viktigt att notera att inte allt virke kan vara tillgängligt lokalt i alla områden, särskilt om det finns specifika krav på kvalitet eller mängd. I vissa fall kan det vara nödvändigt att importera virke från andra områden. Det är också viktigt att säkerställa att det lokala skogsbruket bedrivs på ett hållbart och ansvarsfullt sätt för att undvika negativa effekter på skogsekosystemet.

Titta gärna in på vår hemsida med möbler i sekelskiftes stil med virke från de Skaraborgska skogarna och även kärnfuru från Gotland www.carlshaga.se 

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in