INSPIRATION

Carl Larsson stil

Carl Larsson stil

För att skapa sekelskifteskänsla i Carl Larsson-stil bör du tänka på följande:

Material: Använd naturliga material som trä, gärna i ljusa nyanser som björk eller furu. Träet kan ha en rustik eller slipad yta för att ge en antik känsla.

Möbeltyper: Välj möbler i en stil som representerar tidigt 1900-tal, med en blandning av traditionella och enkla linjer. Exempel på möbler som passar in i Carl Larsson-stilen inkluderar sängar med krökta träramar, sirliga stolar och soffor med utskurna detaljer, samt sidobord och skåp med handmålade mönster eller dekorativa sniderier.

Färgsättning: Karin och Carl Larsson använde ofta ljusa färger i sina illustrationer och målningar. Använd pastellfärger som vitt, ljusblått, rosa eller gult för att måla dina möbler. Du kan också överväga att dekorera möblerna med handmålade mönster eller blommor för att efterlikna Larssons stil.

Textilier: Välj textilier med blommönster eller ränder för att ge en autentisk känsla av sekelskiftet. Använd dem till gardiner, kuddar, sängkläder och möbelklädsel. Tyger med naturmotiv, som blommor eller lövverk, passar särskilt bra.

Denna möbelstil kan man hitta på auktioner där stilen kallas Carl Larsson-stil, 1900-tals stil, 1900-talets första hälf. 

Carlshaga har tagit fram en ny serie i Carl Larsson stil. Se hela sortimentet på www.carlshaga.se


Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in