INSPIRATION

Rosentorn/Obelisk i trä

Rosentorn/Obelisk i trä

En obelisk/rosentorn är en vertikal struktur med en fyrsidig, spetsig form. Den liknar de antika egyptiska monumenten och kan användas som ett dekorativt element i trädgården. En obelisk kan också fungera som ett växtstöd för klättrande växter, inklusive rosor, vinrankor och klätterhortensior.

En trädgårdsobelisk är vanligtvis tillverkad av metall, trä eller plast. Den består av en lodrät pelare eller stolpe och har horisontella stänger eller ribbor som sträcker sig ut från mitten och bildar en pyramidliknande form. Klätterväxter kan växa längs och runt obelisken, vilket ger dem stöd att klättra uppåt.

En obelisk kan vara en attraktiv och praktisk lösning för att skapa vertikala element i trädgården. Den kan placeras på en gräsmatta, i en rabatt eller i en kruka beroende på behoven och utformningen av din trädgård. Du kan välja en obelisk som matchar trädgårdens stil och materialval för att skapa en enhetlig estetik.

När du använder en obelisk som växtstöd för rosor är det viktigt att binda upp rosorna försiktigt längs stängerna eller använda trådar för att ge dem stöd. Se till att obelisken är stadig och tillräckligt robust för att hålla växterna när de växer och utsätts för vind eller andra yttre påverkningar.

Tänk på att klätterväxter kan ta tid att etablera sig och klättra längs obelisken, så var tålmodig och ge dem tid att växa och trassla in sig runt strukturen. 

Passande växter till ditt rosentorn är: Klätterrosor, humle, jasmin, clematis, blåregn, passionsblomma, luktärt, vindruvor, klätterhortensia.

En perfekt mittpunkt i alla trädgårdar, vilket gör att klätterväxerna kan blomstra med denna vackra obelisk/rosentorn i trä. Designad och handgjord i vårt snickeri i Töreboda. Upptäck vårt sortiment av obelsker i olika färger och varje obelisk är färdigmonterad redo att användas. Obelisken är handmålad och vi använder bara massiva hållbara trämaterial som kärnvirke av furu.

Vi är stolta över att leverera högkvalitativa svenska tillverkade träobelisker som är lämpliga för ett brett utbud av klätterväxter. Titta gärna in på vårt sortiment 

ROSENTORN - GAMMALDAGS TRÄDGÅRDSMÖBLER (carlshaga.se)

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in