Jag har i stort sett alltid varit egen företagare, men inom metallbranschen. Sekelskiftets möbler har varit ett passionerat intresse vid sidan om. Jag har kontaktat lokala snickare och tagit fram en del inredningsdetaljer, och när mina barn var små tog jag fram små möbler till dem, en stol, ett bord, en byrå och en fåtölj. Jag hade lite idéer om att sälja dem, men idéerna hamnade i någon skrivbordslåda.

Carl Larsson-drömmen
Att låta passionen växa och en dag formge möbler har varit en dröm. Resan började med att jag sålde verksamheten i mitt bolag och började en utbildning som Projektledare inom Möbel och Inredningsindustrin. Jag var klar 2021 och nu har jag förverkligat ett mål som jag burit med mig länge, att tillverka en möbelserie med inspiration av mina egna mest älskade möbler. Äldre möbler i samma stil, som jag köpt som antikviteter. Möbelstilen kallas Carl Larsson-stil och tillverkades under en period runt sekelskiftet och fram till 1920-talet.  Ljusa möbler som man kunde hitta i grosshandlarnas sommarvillor med stora ståtliga glasverandor ute i skärgården.

Unik nyproduktion
Vad jag vet så har dessa möbler inte varit i nyproduktion tidigare, utan det blir min uppgift och glädje att sprida budskapet. Möbler som har en historia att berätta och passar in hos alla som älskar sekelskiftet. Möblerna passar bra att komplettera med gamla återbrukade möbler när man vill skapa ett personligt hem, ett hem för själen.

Lokalt virke och tillverkning
Möbelserien är formgiven med fokus på hållbarhet och kvalitet, och möblerna tillverkas på vårt gårdssnickeri med hjälp av underleverantörer i närområdet. Att använda virke som vuxit i de Skaraborgska skogarna är viktigt med tanke på miljön. Möblerna är formgivna efter ett gediget hantverk men vi använder modern teknik.

Mina influencers
Några som inspirerat mig är: Ellen Key, som förespråkade ”Skönhet för alla”. Hennes ledord för inredning var ”ljus, luftig, enkelhet, funktion ärlighet och harmoni”. 

Formgivaren Karin Larsson, gift med målaren Carl Larsson, är också en stor förebild. Karin skapade Sveriges mest omtalade hem där hon inredde med enkla möbler och klara färger, som stod i stark kontrast mot den tidens tunga och mörka inredningar.

Om namnet Carlshaga
Platsen Karlshaga finns i Tibro och skylten Karlshaga åkte jag förbi varje gång jag åkte till min möbelutbildning. Jag har alltid tyckt om namnet och det passar verkligen fint på min möbelserie, men  jag bestämde mig för att ändra stavningen till Carlshaga, då man förknippar möblerna med Carl Larsson-stil.

Logga in