INSPIRATION

Sekelskiftesgardinstång i trä

Sekelskiftesgardinstång i trä

Gardinstång i trä

En sekelskiftesgardinstång med svarvade träknoppar skulle vara en vacker och autentisk detalj för att komplettera inredningen i ett sekelskifteshem. Här är några tips för att hitta en sådan gardinstång:

Antikaffärer och loppmarknader: Besök antikaffärer och loppmarknader där du kan hitta äkta sekelskiftesmöbler och inredningsdetaljer. Fråga säljarna om de har gardinstänger med svarvade träknoppar eller om de kan ha dem tillgängliga eller kan hjälpa dig att hitta en.

Specialiserade inredningsbutiker: Det finns butiker som är specialiserade på sekelskiftesinredning eller renovering av äldre hus. Dessa butiker kan ha ett utbud av gardinstänger med svarvade träknoppar eller kan ha möjlighet att beställa dem åt dig.

Hantverkare och snickare: Kontakta lokala hantverkare eller snickare som specialiserar sig på träarbeten. De kan skapa en skräddarsydd gardinstång med svarvade träknoppar enligt dina önskemål och behov.

Online-auktionsplatser: Utforska online-auktionsplatser eller försäljningsplattformar där samlare och säljare erbjuder antikviteter och äldre inredningsdetaljer. Du kan hitta sekelskiftesgardinstänger med svarvade träknoppar som säljs av privatpersoner eller återförsäljare.

När du väljer en sekelskiftesgardinstång med svarvade träknoppar, se till att den passar in i stilen och färgschemat i ditt rum. Välj träslag och finish som kompletterar din övriga inredning och skapar en enhetlig look

En sekelskiftesgardinstång med svarvade träknoppar i trä skulle vara en passande detalj för att komplettera inredningen i ett rum som är inspirerat av sekelskiftesstilen. Den här typen av gardinstångar var vanliga vid sekelskiftet och har en tidlös charm som fortfarande uppskattas idag.

När du letar efter en sekelskiftesgardinstång med svarvade träknoppar i trä, överväg följande:

Material: Välj en gardinstång tillverkad av äkta trä, eftersom detta ger en autentisk känsla av sekelskiftet. Ek, mahogny eller furu är några exempel på träslag som ofta användes vid den tiden.

Svarvade träknoppar: Svarvade träknoppar är typiska för sekelskiftesstilen och ger en dekorativ touch till gardinstången. Se till att knopparna har en klassisk design med detaljerade sniderier eller mönster som passar sekelskiftesstilen.

Färg: Färgen på träet bör vara naturlig eller ha en lätt toning som framhäver träets naturliga skönhet. En neutral eller vintage-liknande färg ger en autentisk känsla av sekelskiftet. Gardinstängerna var ofta brunbetsade.

Storlek: Välj en gardinstång som passar till storleken på dina fönster och gardiner. Överväg om du vill ha en enkelstång eller en dubbelstång om du vill ha två gardinlager.

Installation: Se till att gardinstången är enkel att installera och har alla nödvändiga fästen och beslag för att fästa den stadigt på väggen.

Kompletterande detaljer: Tänk på att kombinera gardinstången med gardiner och textilier som passar sekelskiftesstilen. Blommönster eller ränder i ljusa färger brukar vara karakteristiska för sekelskiftesgardiner. Eller sköra linnegardener skapar också den rätta sekelskifteskäslan.

Att välja en sekelskiftesgardinstång med svarvade träknoppar i trä kan ge en elegant och autentisk touch till inredningen och hjälpa till att skapa en charmig atmosfär som påminner om den tidiga 1900-talet.

Förr hade man också gardinstänger som kallades mormorstång som unnits på marknaden under en längre tid. Något förenkld version av sekelskiftesgardinstången.


Carlshaga har tagit fram nytillverkade sekelskiftesgardinstänger med fina svarvade knoppar efter en förlaga från sekelskiftet. Finns i olika färger som brunbets, vit, vitvaxad och en svart med gulddetaljer. Måttet som fins på hemsidan är 160 cm men andra längder kan offereras. Titta gärna in på Carlshagas hemisida:
Gardinstång sekelskifte brunbets Carlshaga

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in