INSPIRATION

Sekelskiftesmöbler

Sekelskiftesmöbler

Möbler med spjällist är karakteristiska för sekelskiftesstilen och kan vara en fin detalj i ett sekelskifteshem. Spjällisten är en dekorativ trälist som är snidad eller svarvad i olika mönster och används ofta som en prydnad eller accent på möbler. Här är några exempel på möbler som kan ha spjällister:

Skåp och byråer: Skåp och byråer kan ha dörrar eller lådor med spjällister. Spjällisten kan användas för att skapa mönster eller ge en dekorativ effekt på ytan av möbeln.

Blombord och piedestaler var ofta dekorderade med spjällist som en fin detalj. Dessa möbler kunde man ofta se i grosshandlarnas villor som hade stora pampiga glasverandor ute i skärgården.

Bokhyllor kan ha spjällister för att dela in hyllplanen eller som en dekorativ detalj längs sidorna eller framkanten av hyllorna.

Skrivbord: Skrivbord kan ha en frontpanel eller låda med spjällister för att ge en dekorativ touch och lägga till visuell intressanthet.

Sängar: Sängar kan ha huvudgavlar eller fotgavlar med spjällister för att ge en elegant och dekorativ look

Stolar och bänkar: Stolar och bänkar kan ha ryggstöd eller sitsar med spjällister för att ge en dekorativ och luftig känsla.

Spjällister kan ha olika mönster och utföranden, inklusive vertikala, horisontella eller diagonal arrangementer. De kan vara snidade eller svarvade och kan variera i komplexitet och detaljrikedom beroende på stilen och kvaliteten på möblerna.

Att välja möbler med spjällister kan bidra till att skapa en autentisk sekelskiftesstil i ditt hem. Carlshaga erbjuder ett stort sortiment av sekelskiftes möbler som kan kompletteras med antika möbler. Försök att leta efter möbler i vintagebutiker, auktionshus eller specialiserade möbelaffärer som fokuserar på antika eller retro möbler för att hitta unika och autentiska exemplar.

Sekelskiftesmöbler (carlshaga.se)

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in