INSPIRATION

Skapa ditt sekelskifteshem 2023

Skapa ditt sekelskifteshem 2023

Att skapa ett sekelskifteshem år 2023 kan vara en spännande utmaning med att kombinera tidlös elegans och traditionell design med moderna bekvämligheter och stil. Här är några idéer för att skapa ett sekelskifteshem med en modern twist:

Färgschemat: Använd färgpaletten som var populär under sekelskiftet, såsom mjuka nyanser av vitt, beige, pasteller eller dovare toner. Komplettera det med accentfärger som mörkare blått, grönt eller bordeaux för att ge en touch av dramatik.

Golv och väggar: Satsa på trägolv i typiska sekelskiftesmönster, som fiskbensparkett eller breda furuplankor. För att skapa den rätta känslan hade man ofta såpskrurade furuträgolv. Ett traditionellt skurgolv är utan tvekan mycket vackert. Rätt utfört är det också motståndskraftigt mot fläckar och slitage och det är dessutom enkelt att underhålla. Att såpskura golv är ett gammalt traditionellt sätt att behandla trägolv som har kommit tillbaka starkt de senaste åren. Resultatet blir ett ljust, varmt och naturligt golv som känns mjukt under fötterna. Väggarna kan vara klädda i tapeter med mönster inspirerade av den tiden, såsom blommönster, bladverk eller geometriska former.

Möbler: Välj möbler i sekelskiftesstil med eleganta former och trädetaljer. Tänk på soffor och fåtöljer med stoppade dynor i lyxiga tyger, matbord och stolar med snidade eller svarvade detaljer, och sängar med höga huvudgavlar.

Belysning: Använd taklampor och bordslampor i traditionell stil med mässingsdetaljer eller kristallprismor för att skapa en stämningsfull belysning. Kanske en klassisk kristallkrona i matsalen eller en bordslampa med färgglaset ska pryda rummet.

Inredningsdetaljer: Lägg till detaljer och accessoarer som speglar sekelskiftesstilen, som vackra ramar, antika klockor, prydnadsvaser eller keramik. Satsa också på textilier som tunga gardiner, spetsdetaljer eller broderier för att ge en känsla av romantik och elegans.

Konst och illustrationer: Inspireras av konstnärer som Carl Larsson och skapa en konstnärlig atmosfär med illustrationer, konsttryck eller oljemålningar som fångar sekelskiftesstilen. Välj motiv som naturlandskap, porträtt eller sceniska motiv för att ge en autentisk känsla.

Moderna bekvämligheter: Integrera moderna bekvämligheter i ditt sekelskifteshem, som uppdaterade köksapparater, en modern tv och ljudsystem samt smarta hemtekniklösningar för att göra livet enklare och mer bekvämt.

Kom ihåg att anpassa inredningen och designen efter dina egna preferenser och behov. Att skapa ett sekelskifteshem år 2023 handlar om att balansera tradition och modernitet för att skapa en unik och personlig atmosfär.

Carlshaga har tagit fram en ny serie med sekelskiftesmöbler och inredning som gör att du kan skapa din sekelskifteskänsla i ditt hem. Hemsidan är www.carlshaga.se

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
Logga in